Overname van de bedrijven “VDS-Food NV” en “VDS-Food Bxl NV” door het bedrijf “Bidfood België N.V.”

Bidfood Belgium N.V., de Belgische dochteronderneming van de Zuid-Afrikaanse Bidcorp groep, is een belangrijke speler in de sector van de distributie van voedingswaren en non-food op meerdere temperaturen voor grootkeukens en Horeca in België. Haar nationale omzet bedroeg in 2023 ongeveer 546 miljoen euro, met 658 voltijdse werknemers.

Op dinsdag 30 maart heeft het bedrijf een overnameovereenkomst gesloten voor de juridische entiteiten VDS-Food NV (in Waver en Barchon) en VDS-Food Bxl NV (in Brussel).

VDS-Food NV en VDS-Food Bxl NV, ook groothandels in multi-temperatuur- en non-foodproducten voor de Horeca, zijn gespecialiseerd in verse en bevroren producten zoals vlees, vis en schaaldieren. Samen hebben de twee entiteiten 90 mensen in dienst en een jaaromzet van ongeveer 60 miljoen euro. De overnameovereenkomst garandeert het behoud van al het personeel.

Dankzij deze 3 nieuwe locaties heeft Bidfood nu 10 fysieke locaties, waarvan 8 gericht zijn op de Horeca. Deze nieuwe overname zal Bidfood Belgium NV in staat stellen om de volledige Belgische markt voor deze sector optimaal te bedienen.

Als marktleider zal de ervaring van VDS-Food NV en VDS-Food Bxl NV op het gebied van verse en diepvriesproducten het assortiment voor de klanten van Bidfood in het hele land versterken.

VDS-Food NV en VDS-Food Bxl NV zullen dezelfde naam behouden en verder bestuurd worden door de Site Director, Stéphane Van de Moortele, die zal rapporteren aan de Algemeen Directeur van Bidfood, Thierry Legat.

De overname zal naar verwachting in juli plaatsvinden, na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.


Thierry Legat
Managing Director Bidfood Belgium