Trouw aan haar missie “waarde creëren voor onze klanten”, implementeerden alle dochterondernemingen van Bidfood Belgium enkele jaren geleden een uitmuntendheidsbeleid voor hun producten.

Bidfood De Clercq deed niet anders! Hoewel de onderneming duurzaamheid al geruime tijd hoog in het vaandel droeg, genieten wij dankzij de steun van Bidfood Belgium van een heel wat ruimere expertise en veel meer mogelijkheden.

Voedselveiligheid

We zijn trouw aan onze missie, nl. waarde voor onze klanten te creëren. Bij Bidfood De Clercq zetten wij dan ook al meerdere jaren in op de uitmuntendheid van onze producten.

Een eerste inspanning wordt al in een zeer vroeg stadium geleverd, bij het selecteren van onze leveranciers. Ze moeten aan een uitgebreid aantal normen voldoen zodat onze klanten verzekerd zijn van het allerbeste en ze moeten ons duurzaamheidsengagement respecteren.

Medewerkers worden intern opgeleid zodat ze de strengste vereisten kennen en zich bewust zijn van het belang van een professionele kwaliteitscontrole. Dankzij een aantal efficiënte procedures beheren wij bij Bidfood De Clercq alle parameters van de producten in ons assortiment, gedurende de volledige keten.

Bij de bouw van onze nieuwe infrastructuur in 2015 hielden we volgens de meest strikte normen rekening met alle maatregelen opgelegd door het HACCP-plan.

Bewaring

Bidfood De Clercq garandeert haar klanten een minimale bewaarperiode bij de levering. Op enkele uitzonderingen na zijn de gegarandeerde minimale bewaartijden (in gesloten verpakking en volgens de stockagevoorschriften van de fabrikant) afhankelijk van het soort product :

  • Producten op omgevingstemperatuur: 30 dagen bij levering
  • Verse producten: 7 dagen bij levering
  • Diepvriesproducten: 30 dagen bij levering

In alle transparantie…

We willen absoluut transparant zijn naar onze klanten en verschaffen u alle productinformatie die u nodig hebt voor uw activiteiten: voedingswaarden, aanwezigheid van allergenen, aanwezigheid van GGO (genetisch gemodificeerde organismen), rendement, gebruiksaanwijzing, bewaarvoorschriften …

Process productrecall

We worden soms gevraagd een productrecall uit te voeren, voor de veiligheid, de voedselveiligheid of als voorzorgsmaatregel, van producten die bij u geleverd werden.

In deze situatie staat een duidelijke en nauwkeurige procedure tot uw beschikking.
U wenst er meer over te weten? Aarzel niet om onze process voor het productrecall raadplegen

Certificaten

Een reeks specifieke criteria en procedures lieten Bidfood De Clercq ook toe om door erkende organisaties te worden gecertificeerd, wat onze klanten een superieure productkwaliteit waarborgt.

Ontdek onze handleiding veiligheidsbeheer van voedingsmiddelen.

Autocontrolegids

Certificaat gevalideerd door het FAVV dat de conformiteit bevestigt met de bij wet opgelegde hygiëne-, traceerbaarheids- en autocontrolevereisten. Certificaat verkregen in 2023

Bio

Conformiteitscertificaat voor producten afkomstig van biologische landbouw.

Goedkeuring als koelopslagplaats

Afgeleverd door het FAVV waardoor Bidfood De Clercq aan erkende voedselfabrikanten mag leveren.