Bidfood is een officieel partner van Lady Chef of the year!

Wat is Lady Chef of the year ?

Lady Chef of the year is een prijs voor excellentie, innovatie, en leiderschap van een vrouwelijke chef in de Belgische culinaire scene.

Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door een academie van collega-koks, recensenten en foodies. Het is een prestigieuze gastronomische onderscheiding in België. Lady Chef of the year is een wedstrijd die sinds 1991 wordt georganiseerd.

De missie: jonge vrouwelijke chef-koks inspireren, motiveren en een platform geven.

 

Wedstrijdverloop

01. Officiële selectie

De Lady Chef Academy selecteert samen vijftien vrouwelijke chefs die kans maken op de titel van Lady Chef of the year. Deze chefs vormen de officiële selectie van 2023.

02. Genomineerden

Vervolgens geeft elk lid van de Academy zijn favorieten op, dit zal leiden tot 5 genomineerde chefs. Zij zullen strijden om de verrukkelijke titel van Lady Chef of the year.

03. Winnaar

Onze Head of Academy zal de 5 genomineerden verder beoordelen. Op basis van een cook-off challenge en de stemresultaten van de volledige Academy krijgt uiteindelijk 1 chef de titel van Lady Chef of the year 2023. Eind oktober 2023 kennen we de winnares!

De publieksprijs

Naast de verkiezing van Lady Chef of the year, zal er ook een publieksprijs worden uitgereikt.

Ook het publiek kan haar stem uitbrengen op één van de top 5 chefs. Iedereen kan slechts één stem uitbrengen op hun favoriete vrouwelijke chef. Na het tellen van de geregistreerde stemmen, wordt de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt op het slotevenement eind oktober.

Bidfood steunt Lady Chef of the year

Bidfood wil door zijn MVO-beleid verschillende soorten initiatieven ondersteunen, maar in het bijzonder die initiatieven die gelinkt zijn aan onze bedrijfssector.

Daarom was het voor Bidfood, als toonaangevende speler in de foodservicemarkt, logisch om Lady Chef of the year te steunen.

De winnaar van 2023

Gefeliciteerd, Manon Schenck! Lady Chef of the Year 2023 is een welverdiende titel voor een getalenteerde chef zoals jij. Geniet van deze geweldige overwinning!