Duurzaamheid bij Tork

Duurzaamheid bij Tork

Impact op het milieu minimaliseren, bedrijfsprestaties maximaliseren

Tegenwoordig willen mensen zo gezond en duurzaam mogelijk zijn, zowel thuis als buitenshuis. Tork is onderdeel van het internationale hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity, dat erkend wordt als een van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Duurzaamheid is de grondslag van onze bedrijfsstrategie die gericht is op waar wij de grootste impact kunnen hebben. We hebben hoge ambities gesteld met de focus om bij te dragen aan welzijn, duurzaam verbruik en een circulaire maatschappij.

Duurzaam hygiënebeheer

Tork producten en diensten helpen de impact op mens en planeet te verminderen. We richten ons op belangrijke onderwerpen die ertoe doen, voor uw bedrijf, uw klanten en voor ons. Van gecertificeerde vezels tot hernieuwbare verpakkingen en recyclingprogramma’s zoals Tork PaperCircle®. We richten ons ook op mensen, met toegankelijke en gebruiksvriendelijke hygiëne voor iedereen.

Onze aandachtsgebieden voor duurzaamheid: welzijn, materialen en verpakkingen, gebruik en afval, en CO2.

Circulariteit

Bij Tork betekent circulariteit opnieuw nadenken over de manier waarop wij zakendoen, grondstoffen efficiënter gebruiken en afval verminderen. Ons doel is om producten te ontwerpen die passen binnen een circulaire maatschappij.

Door samen te werken met bedrijven die hier hetzelfde over denken, kunnen we de cirkel sluiten in Professional Hygiene. We nemen het voortouw in het tranformeren van Professional Hygiene van lineair naar circulair. Hiervoor zijn nieuwe bedrijfsmodellen nodig met aandacht voor verantwoord gebruik van grondstoffen door een mindset van ‘ontwerpen, verminderen, hergebruiken en recyclen’, zodat afval wordt omgezet tot nieuwe grondstoffen.

Een bijdrage leveren aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN

Tork, en ons moederbedrijf Essity, zet zich in om een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. In onze zakelijke activiteiten en met onze expertise richten we ons voornamelijk op de doelen 3, 6, 12, 13 en 15, aangezien we denken dat we op die doelen echt een impact kunnen maken.

Wist u dat?

90% van onze verpakkingen is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen van ofwel papier of karton dat recyclebaar is.

Lees meer over duurzaamheid bij Tork, bijvoorbeeld over onze ‘Plastic belofte’ of onze CO2-neutrale dispensers: Duurzaamheid | Tork NL