Bij Bidfood De Clercq

Duurzame ontwikkeling?

Duurzame ontwikkeling wordt als volgt gedefinieerd: «een ontwikkeling die overeenstemt met de behoeften van de huidige generaties zonder de toekomstige generaties aan hun behoeften te hypothekeren». Voor bedrijven bestaat duurzame ontwikkeling erin economische prestaties en respect voor het milieu en voor individuen te combineren.

Een verantwoord bedrijf

Als bedrijf verantwoord willen handelen is een puur vrijwillige keuze. Sinds 2009 heeft de groep Bidfood Belgium, en dus ook Bidfood De Clercq, een uitgebreid programma inzake duurzame ontwikkeling. Dit is meer dan een project: het is een dagelijkse attitude, een fundamentele waarde

Bij het benaderen van duurzaamheid gaan we uit van verschillende actiepunten toegespitst op maatschappij, milieu en duurzaamheid:

icones_durable1b
Om de vooruitgang te meten en vooral pistes voor verbetering af te bakenen, heb je uiteraard referentiepunten nodig. Via een algemeen dashboard kunnen we een reeks indicatoren opvolgen.
Een aantal onvermijdelijke indicatoren die wij kozen:
  • verbruik van gas en elektriciteit, geproduceerde hoeveelheid afval, papierverbruik
  • frequentie van arbeidsongevallen en duur van arbeidsongeschiktheid, opleidingen, kansengelijkheid, verdeling van het personeel naar gender en leeftijdscategorie.
icones_durable2b
Bidfood De Clercq biedt haar klanten een uitgebreid assortiment duurzame producten. Biologische landbouwproducten, fair trade gecertificeerde producten (eerlijke handel), 100% gecertificeerde Belgische producten, …
icones_durable3b
We ondernamen verschillende initiatieven om de impact van onze distributieactiviteiten op het milieu te beperken, zoals:
• De aankoop van EURO 6 vrachtwagens die dankzij een efficiënt en laag verbruik bijzonder milieuvriendelijk zijn en zich onderscheiden door een lage CO2-uitstoot, een laag geluidsniveau en een lange levensduur.
• Het sorteren van afval door karton, plastic en organische afvalstoffen zorgvuldig te scheiden. Dankzij dit initiatief en door de bewustmaking van ons personeel beperken we de ritten naar de stortplaatsen tot een minimum.
icones_durable4b
Sedert 2013 ondersteunen wij jaarlijks de actie 1000 km voor Kom op tegen Kanker.
Dit doen wij door de twee fietsteams van onze medewerker, die in 2012 zijn 16-jarige dochter verloor in haar strijd tegen kanker, te helpen bij het inzamelen van de nodige fondsen voor deelname aan “Trap mee tegen kanker”.
Hiervoor staan wij als bedrijf enerzijds in voor de benodigdheden van hun jaarlijkse eetfestijn voor zo’n 400 man en de benodigdheden voor de catering van de crew van het jaarlijkse metalfest (sinds 2015) “Devils rock for an Angel – A tribute to Celeste”.

Bidfood De Clercq

Ambachtstraat, 9
9700 Oudenaarde
Phone: +32(0)55/31 35 96
Email: info@declercq.bidfood.be

Bestel hier !

De Clercq Online

Openingsuren

Cash & Carry
ma.-vr. 8u30-12u en 13u-17u • za.: 9u-12u
Gesloten op zon- en feestdagen

Klantendienst
ma.-vr. 8u30-12u en 13u-17u • za.: 9u-12u
Gesloten op zon- en feestdagen